Det står en-og-førti øl
 

Norsk øl tvangsoppløst

I går ble Norsk Øl tvangsoppløst av Oslo Byfogdembete. Dette har vært det sentrale selskapet i det ølimperiet som Henning Thoresen hadde visjoner om å bygge opp.

Selskapet hadde to utestående varsler om tvangsoppløsning, en på manglede levert 2017-regnskap, og en på manglende revisor. Det var vel også endel utestående gjeld, men selskapet er ikke slått konkurs på bakgrunn av gjeld eller manglende betalingsevne. Og akkurat det åpner for en ørliten mulighet for at kreditorene kan få noe tilbake. Nå er nemlig kontrollen over selskapet havnet hos en advokat som skal avvikle det.

For selskapet hadde masse penger. Henning Thoresen gikk i kompaniskap med Rema, men solgte seg ut for – såvidt jeg husker – et tosifret antall millioner. Noe av de pengene gikk med til å kjøpe To Tårn, der det imidlertid ikke skjedde det spor etter at han kjøpte det for nær to år siden.

Jeg kommer tilbake med en lengre analyse om dette senere – men det er en skjebnes ironi at samme uka som Rema sletter selskapet Norske Bryggerier (ved å innfusjonere det i et annet), så går Norsk Øl til tvangsavvikling, siden dette tidligere het Norske Bryggerier. Dermed må vi vel kunne si at visjonen om et nettverk av lokale småbryggerier under én felles hatt er grundig diskreditert, for heller ikke Norbrew eller De Forende Bryggerier (tidligere Rena) har klart dette.