Om øl og bryggerier og øl-historie og sånt ...

«  Mer om Ronny ...   |  Stallman er en underlig skrue ...  »

2005-02-28

Er det du som er Ronny?

Forleden dag stod jeg utenfor solsiden og ventet på bussen (det er svært dovent av meg å ta bussen fra Solsiden til Buran, men når man har busskort, så). Plutselig stopper det en fyr en i over-stylet bil, med Wonderboum og amerikanske flagg. Han ruller ned sidevinduet og spør "Er det du som er Ronny?". Jeg klarer selvfølgelig ikke å finne noe bedre svar enn "Nei", og blir stående igjen når han farer bort i stor fart. Hva skulle jeg har svart?

``Nei, men han ringte og sa at du skulle vente, han kommer om et par minutter (og bussjåføren er ikke det spor sint fordi du parkerer på bussholdeplassen.'' Eller: ``Ja, men jeg har ombestemt meg, jeg blir ikke med allikevel.'' Eller: ``Ser jeg SÅNN ut!?''

Det er sikkert andre som har bedre forslag til hva jeg kunne ha svart. Ellers var det visst noen med bakgrunn i grunnskolen som engang uttalte at Ronny ikke var et navn, det var en diagnose.

For et par dager siden var det en svensk professor i historie som het Ronny og kom fra arbeiderklassebakgrunn i Gøteborg. I gata der han vokste opp het alle Raymond, Ronny, Roy, Roger og andre lignende navn. Han knyttet det mot en navnebruk som kom inn i svensk med filmen på første halvdel av 1900-tallet. Disse navnene var hentet fra angelsaksisk via filmlerretet, i motsetning til overklassens barn, som fikk gamle ``svenske'' navn som Christer og Gustav.

Men det er meg en gåte hvorfor ``R'' er så overrepresentert.

 
- lagt inn av Kalle Kra -
Jeg kjenner Ronny!
- lagt inn av Ronny -
Det heter Wunderbaum, ikke Wonderboum.

Legg igjen en kommentar(obligatorisk)

(valgfri, bruk gjerne http://... eller mailto:...)

(optional)


Hvor mye er to pluss tre - med bokstaver?
Lagre navn og E-postadresse for meg til neste gang

«  Mer om Ronny ...   |  Stallman er en underlig skrue ...  »