Anders myser på livets særere sider

«  Festivalen Øl og mat 09   |  Filter - nyeste skudd på stammen  »

2009-06-20

Åpent brev til Anne B. Ragde

Følgende brev er postlagt elektronisk:

Kjære Anne B.

Forleden hørte jeg ditt kåseri om miljøvennelighet og hvordan du aktet å bytte champagne ut med hvitvin. I miljøets navn vil jeg på det innstendigste trygle deg om å la være.

Både hvitvin og champagne er gjærede drikker, men for hvitvinens vedkommende har all CO2 allerede forsvunnet ut i atmosfæren, mens champagnen er flasket slik at det fremdeles er litt igjen. Det er i praksis alkoholstyrken som bestemmer hvor mye CO2 som er skapt i prosessen, og hvor stor andel som er igjen i flaska spiller minimal rolle. Derfor hjelper det ikkemiljømessig å konvertere til hvitvin med mindre man også - Gud forby! - reduserer alkoholstyrken.

Tvert imot, CO2 gjør at alkoholen hurtigere tas opp i blodet, i hvert fall i starten. Det er derfor champagnen gir så rask og deilig effekt fra aller første munnfull. Jeg vil hårdnakket påstå at champagnens raske rus gjør at man heller drikker litt mindre enn den relativt tregere hvitvinen, og dermed sparer man miljøet for en betydelig mengde CO2.

Dessuten er det morsommere å drikke champagne.

Forøvrig takk for utsøkt fornøyelige morgenkåserier!

Ærbødigst,
Anders Christensen

Legg igjen en kommentar



(obligatorisk)

(valgfri, bruk gjerne http://... eller mailto:...)

(optional)


Hvor mye er to pluss tre - med bokstaver?
Lagre navn og E-postadresse for meg til neste gang

«  Festivalen Øl og mat 09   |  Filter - nyeste skudd på stammen  »