Idag fikk jeg igjen spam fra en norsk spammer. Denne gangen var det
kom den moralsk fordervede idiotien fra ARM Lingua AS, som tydeligvis
er et firma i Halden. Jeg kan ikke skjønne at noen ville kjøpe
språkkurs fra noen som bedriver spamming, men det er jo mange som er
dumme her i verden.
Drittsekkene hadde crawlet IDIs websider (jeg ringte dem, og fyren
som hadde underskrevet spammen - Terje Dahl - bekreftet det på
telefonen). Snodig å snakke med en spammer forresten. Han hørtes
akkurat så sleip og slesk ut som jeg forestiller meg spammere må være,
men kanskje akkurat det bare var fordi jeg var irritert og amper og
ikke akkurat i humør til å oppdage forsonende sider ved en spammer.
Nåja. Han påstod at de hadde klarert det med Forbrukerombudet, men
akkurat det finner jeg svært tvilsomt, fordi Websidene til
Forbrukerombudet (som de selv linket til!) sa akkurat det motsatte av
hva denne Lingua-personen påstod de hadde sagt til ham. Det er vel
heller en svært 'kreativ' tolkning fra ARM Linguas side, tenker jeg.
Det er nemlig lov å kontakte bedrifter og organisasjoner
uoppfordret i salgssammenheng på elektroniske midler. Men det skal da
skje til de offisielle og ikke de private addressene. Disse utskuddene
her hadde (sålangt jeg kan se i farten) ukritisk samlet sammen en
rekke addresser fra IDIs websider og sendt til dem. Jeg har fått på
anders, på anders.christensen, og til alt overmål også på
bounce-owner. De to første er kanskje vagt i nærheten, siden jeg har
drevet med innkjøp og brukt disse i den sammenheng (men aldri til
språkrelatert ting). Det siste aliases (jada, jeg sjekket det, og
første received-linja sa at det den var mottatt av halden.net fra
TerjesPowerBook.local for delivery til bounces-owner@idi.ntnu.no) er
en mellomting mellom uforklarlig forvirrethet og et blatant overtramp.
Måtte det gå dette firmaet og dets ansatte dårlig!