Om øl og bryggerier og øl-historie og sånt ...

«  Ølve på Egge bryggeri er visstnok solgt   |  Prinsessen og Babylons skjøge  »

2007-08-02

Valgets kvaler

Limoncelli og Hogan har - sammen med Strata Chalup som ny medforfatter - kommet med ny utgave av «The Practice of System and Network Administration», og dermed har jeg et valg foran neste års TDT4285-fag. Skal jeg bruke den nye boka, eller skal jeg velge en annen bok.

Den nye utgaven har vært annonsert lenge. De siste 2-3 årene har den kontinuerlig lagt omkring seks måneder frem i tid ... vanligvis et dårlig tegn. En kjapp blading i den viser at det er noen nye kapitler, og endel tillegg her og der, men generelt sett er det ikke de store fundamentale endringene. Prisen er også stiv, på 536,- men det er likevel billigere enn den forrige utgaven.

Alternativet er å bruke «IT Service Management based on ITIL - an introduction», som er på overkommelige 240 sider og rundt 330,- på Amazon, og full av presise definisjoner og TLA-er. På mange måter er den diametralt motsatt av Limoncelli-boka, for der Limoncelli formidler at det viktige er å gi deg som systemansvarlig en forståelse som du kan tilpasse og bruke i fremtidige situasjoner, så er ITIL-boka tilsynelatende et presist kart for hvordan en driftsenhet bør fungere. På et overordnet nivå er de egentlig ikke så forskjellige i filosofi, men i presentasjon og fremtoning er de ekstremt forskjellige.

Jaja ... livet er fullt av valg. Er det noen gamle studenter som leser denne bloggen og kan komme med råd og forslag til hvilken bok som er mest hensiktsmessig?

 
- lagt inn av magni - 8/2/2007 14:52:36
sjølv synes eg limoncelli et al si bok er bra. ITIL-boka virker ein del hakke tørrare og meir keisam. Eg synes kanskje at eit fag på universitetet skal vere litt meir generelt enn eit kurs i ITIL, sjølv om sistnemnde også blir veldig generelt. Magekjensla mi seier limoncelli.
- lagt inn av Simen - 8/2/2007 18:15:36
Jeg likte Limoncelli veldig godt. Det var riktignok mange sider å lese, men det var absolutt lesbart stoff. ITIL-boka virker etter beskrivelsen kjedelig og lite tenke-selv-vennlig. Kurset som sådan bør heller ikke bli for ITIL-sentrert, selv om ITIL er et nyttig verktøy.
- lagt inn av PO - 8/13/2007 14:29:42
Støtter Simen her :) Likte Limoncelli-boka godt og synes den fungerte greit til faget.
- lagt inn av Øyvind - 9/11/2007 14:34:38
Limoncelli-boken var en av mine favoritter når det kom til fagbøker, og jeg satte veldig pris på at mye av det de sa ble forsterket med (tidvis morsomme) anekdoter.

Legg igjen en kommentar(obligatorisk)

(valgfri, bruk gjerne http://... eller mailto:...)

(optional)


Hvor mye er to pluss tre - med bokstaver?
Lagre navn og E-postadresse for meg til neste gang

«  Ølve på Egge bryggeri er visstnok solgt   |  Prinsessen og Babylons skjøge  »