Om øl og bryggerier og øl-historie og sånt ...

«  Utplantet nepalmure og jomfru i det grønne   |  Jeg hater løvetann!  »

2008-06-04

Hagemøbler

Idag gikk tiden med til å lakke hagemøbler som vi overtok fra forrige eier. De har nok vært uten puss og lakk noen år, og de så slitne og grå ut, så jeg har ambisjoner om å pusse dem skikkelig opp. Det er masse tre i dem, så det er mye å gå på i pussingen.

Å pusse dem opp var som å bli hensatt til barndommen, når tresjektene skulle pusses for sommersesongen. I Arendal er det å ha en velholdt tresjekte den beste statusen man kunne ha - eller var, i det minste, for idag er det nesten bare plast. Jeg var med i speideren noen år, men jeg tror det ble mest plikttjeneste med å pusse speidersluppene, og få turer. Det er en egen lukt av avpusset, lakket treverk - en lukt som jeg ikke visste at jeg husket, men som fosset frem når jeg startet å pusse på disse møblene.

Men de blir ikke perfekt oppusset i år, for det har jeg ikke tid til, og bildet under viser vel klart og tydelig at det er et omfangsrikt prosjekt.

Epletreet har forresten begynt å felle blomstene, så det gikk egentlig veldig fort. Ellers, her er et par planter som truer med å ta over deler av hagen. Kornblomsten - det er i alle fall hva jeg kaller den, selv om jeg vet at andre bruker andre navn - er egentlig vakker, og den dukket opp inne i hekken mot syd. Der kan den egentlig få stå, for den er dekorativ og ikke høy nok til å skjule hekken.

Tusenfryd'en har invadert plenen og mere til. De er jo for så vidt pene, men det er altfor mange av dem. Jeg skal luke dem alle herut når jeg bare får tid. Planter som altfor villig vil gro her er ugrass, mens det resterende strever jeg med å få til å gro. Det er perverst, egentlig ...


 
- lagt inn av Magni - 6/4/2008 19:46:56
Kornblomsten du her nesten dømmer til døden ("men den kan få stå, for den dekker ikke hekken") fekk du av ein kollega på jobb i fjor. Den var veldig tafs og eg var eigentleg sikker på den var død - då.... Tusenfryden kan få stå - fin påminning om å klippe plena ;-)
Eh, ja, jeg vet - lagt inn av Anders Christensen - 6/5/2008 00:12:00
Ja, jeg fikk en kornblomst fra en kollega på jobb. Men det var før jeg oppdaget at det var masse kornblomster i hekken, de var bare litt usynlige mellom hekkplantene og skvalderkålen og brenneslene.

Legg igjen en kommentar(obligatorisk)

(valgfri, bruk gjerne http://... eller mailto:...)

(optional)


Hvor mye er to pluss tre - med bokstaver?
Lagre navn og E-postadresse for meg til neste gang

«  Utplantet nepalmure og jomfru i det grønne   |  Jeg hater løvetann!  »