Skip to main content

Hagemøbler

·324 words·2 mins

Idag gikk tiden med til å lakke hagemøbler som vi overtok fra forrige eier. De har nok vært uten puss og lakk noen år, og de så slitne og grå ut, så jeg har ambisjoner om å pusse dem skikkelig opp. Det er masse tre i dem, så det er mye å gå på i pussingen.

Å pusse dem opp var som å bli hensatt til barndommen, når tresjektene skulle pusses for sommersesongen. I Arendal er det å ha en velholdt tresjekte den beste statusen man kunne ha - eller var, i det minste, for idag er det nesten bare plast. Jeg var med i speideren noen år, men jeg tror det ble mest plikttjeneste med å pusse speidersluppene, og få turer. Det er en egen lukt av avpusset, lakket treverk - en lukt som jeg ikke visste at jeg husket, men som fosset frem når jeg startet å pusse på disse møblene.

Men de blir ikke perfekt oppusset i år, for det har jeg ikke tid til, og bildet under viser vel klart og tydelig at det er et omfangsrikt prosjekt.

<img src=«hagemoebler.jpeg»

Epletreet har forresten begynt å felle blomstene, så det gikk egentlig veldig fort. Ellers, her er et par planter som truer med å ta over deler av hagen. Kornblomsten - det er i alle fall hva jeg kaller den, selv om jeg vet at andre bruker andre navn - er egentlig vakker, og den dukket opp inne i hekken mot syd. Der kan den egentlig få stå, for den er dekorativ og ikke høy nok til å skjule hekken.

<img src=«kornblomst.jpeg» <img src=«tusenfryd.jpeg»

Tusenfryd»en har invadert plenen og mere til. De er jo for så vidt pene, men det er altfor mange av dem. Jeg skal luke dem alle herut når jeg bare får tid. Planter som altfor villig vil gro her er ugrass, mens det resterende strever jeg med å få til å gro. Det er perverst, egentlig …