Om øl og bryggerier og øl-historie og sånt ...

«  Nobel-prisen til Gore   |  Er Nøgne Ø blitt et dameøl?  »

2007-09-18

Blogge på engelsk eller norsk?

Jeg vurderer å skifte til å blogge på englsk, av flere grunner:
  • Det gir flere potensielle lesere, men det betyr også at jeg må vinkle innleggene mot et internasjonalt publikum. et vil blant annet si mer kontekst når jeg beskriver norske forhold.

  • Temaene børkanskje være litt mindre fokusert mot norske forhold, nettopp fordi det kanskje ikke er av like stor interesse for internasjonale lesere som for et rent norsk publikum.

  • Det gjør det også enklere å klippe og lime materiale fra øl-boka jeg knotter på, og som er i engelsk språkdrakt.

Hva mener dere, engelsk eller norsk?
 
- lagt inn av Arnt Richard Johansen - 9/18/2007 18:01:37
Da vil jeg se noe du har skrevet på engelsk først. Du har en _meget_ stilsikker språkføring på norsk, som er en fryd å lese. Men tatt i betraktning at de fleste nordmenn skriver dårligere engelsk enn de tror (meg selv inkludert), er jeg redd noe av vitaliteten i prosaen din kan gå tapt i utenlandsk språkdrakt.
- lagt inn av Knut Albert - 9/18/2007 20:06:31
Jeg synes du skal fortsette å bloge på norsk. Det er ingen andre som gjør den joben du gjør med å holde oversikt over alt som rører seg der ute i de norske bryggerimiljøene. Jeg har av og til vurdert å skifte den andre veien, men jeg er blitt for opphengt i det engelskspråklige konseptet. Det gir en del tilbakemeldinger fra hele verden, o det setter jeg selvfølgelig pris på. på. Det kommer til syvende og sist ut an på hva du vil bloge om. Stjørdalsøl er det vel greiest å omtale på norsk, enelsk cask ale kan man med fordel diskutere på engelsk.
- lagt inn av Martin - 9/18/2007 20:55:27
Jag är en trogen läsare av din blogg och jag tycker den är bra som den är. Jag läser också en rad engelskspråkiga bloggar, men jag märker att jag inte följar dem lika intensivt som det fåtal skandinaviska bloggar som finns.
Best på norsk - lagt inn av Håvard - 9/19/2007 16:10:25
Med fare for å gå i AOL-kategorien så synes jeg du bør fortsette å skrive på norsk, da jeg tror det bl.a. vil gi best kontroll med spissfindige formuleringer og syrlige kommentarer. Enkelte av oss setter pris på det :)
- lagt inn av Lars Marius - 9/21/2007 10:10:12
Jeg liker norsken din, og det norske fokuset uten masse forklaringer for utlendinger. Så rent egoistisk sett ville jeg nok foretrekke at du fortsatte på norsk. Men det er ingen tvil om at du har flere potensielle lesere på engelsk.
Norsk! - lagt inn av Frodo - 10/6/2007 01:00:48
Når jeg leser det du skriver får jeg assosiasjoner til både Knut Borge og Per Egil Hegge. Du har et godt språk; - jeg tror det er mye vanskeligere å uttrykke samme snert, kraft og karakter på engelsk. Dersom du ønsker å nå et bredere publikum kan du kanskje vurdere to blogger?
- lagt inn av Stine - 12/14/2007 10:18:50
Hei! Jeg blogger på engelsk, og det går fint det, men du får en helt annen "leserskare" Kanskje en # 2 blogg, hvor du oversetter, eller du kan kanskje begynne med å oversette noen artikler og legge inn etter den norske versjonen. (Du kan jo "begrave" den engelske i arkivet ditt og linke til den også) Fall ihvertfall ikke for fristelsen å legge inn et oversettelsesprogram - de jeg har sett gir helt hårreisende resultater - alle veier!

Legg igjen en kommentar(obligatorisk)

(valgfri, bruk gjerne http://... eller mailto:...)

(optional)


Hvor mye er to pluss tre - med bokstaver?
Lagre navn og E-postadresse for meg til neste gang

«  Nobel-prisen til Gore   |  Er Nøgne Ø blitt et dameøl?  »