Om øl og bryggerier og øl-historie og sånt ...

«  Et hundeliv   |  R.I.P. Baatbryggeriet  »

2007-01-23

Første nummer av Beeradvocate

Idag kom første nummer av Beeradvocate i posten. Det må være over ett år siden jeg startet abonnementet. Det var med åpne øyne og en god magefølelse jeg gikk inn på et abonnement for et tidskrift som ville komme i det som dengang var fjern fremtid. Og ventetiden har vært verd det.

Det er et elegant tidsskrift - selv annonsene er forseggjorte, og det aner meg at mange annonsører må ha blitt filtrert bort på grunn av undermåls design. Artiklene virker interessante (selv om jeg ikke har fått tid til å lese dem alle). På overflaten kan det virke som ett av disse bladene med masse form og lite innhold, men ved nærmere ettersyn ser det ut til å gå langt tilstrekkelig i dybden. Personene bak tidsskriftet - brødrene Ahlström - har i mange år drevet beeradvocate.com, der mye godt redaksjonelt stoff har dukket opp i tillegg til ølnyheter, intervjuer, reviews osv. Ja, det finnes andre, som ratebeer.com, men Beeradvocate er allikevel noe mer, synes jeg.

Som brødrene selv påpeker i sin første leder, så finnes det få gode, månedlige tidskrifter for øl-forbrukere. Det finnes flere for hjemmebryggere, for kommersielle bryggere, men ingen (ifølge dem) for de rene forbrukerne av øl. Det er kanskje en litt sterk påstand, men allikevel heller ikke veldig langt unna en viss sannhet. Vi må se bort ifra andre språk enn engelsk, Camras utgivelser (i UK) og f.eks Ale Street News (seks nummer pr år) - og da er det ingen overflod igjen.

Uansett stiller Beeradvocate i en egen klasse pga design, og den minner meg om tidlige nummer av Wired. La oss håpe at den blir like nyskapende og spennende. På den negative siden kan anføres at det nesten utelukkende handler om amerikanske forhold, og at transporttiden gjør at vi i Norge ligger et helt nummer etter USA, men akkurat nå skal ikke det ødelegge gleden.

 
- lagt inn av grove - 1/23/2007 09:45:07
Interessant. Jeg fikk selv det første nummeret i posten i går, så det kan virke som om forsendelsene er god synkroniserte. Jeg er enig i det du skriver om kvaliteten på magasinet og det gjennomførte designet. Det gjenstår å lese flesteparten av artikkelene, men førsteintrykket er utvilsomt positivt. USD 19.95 (per år resten av livet) er heller ikke så ille for et årsabonnement. :)
Beer World - lagt inn av stig holm - 1/23/2007 20:31:02
magasinet "Beer Wold" (UK) blir også utgitt 6 ganger i året - fokuserer ikke bare på UK.
Tja - lagt inn av Knut Albert - 1/26/2007 13:25:26
Fine bilder, særlig i annonsene, og en kjempeflott kalender. Man jeg synes ikke det var noe særlig i artiklene som fikk meg til å bli klokere.

Legg igjen en kommentar(obligatorisk)

(valgfri, bruk gjerne http://... eller mailto:...)

(optional)


Hvor mye er to pluss tre - med bokstaver?
Lagre navn og E-postadresse for meg til neste gang

«  Et hundeliv   |  R.I.P. Baatbryggeriet  »