Det står en-og-førti øl
 

Det har vært travelt i det siste

Det har vært litt travelt i det siste. På onsdag i forrige uke hadde jeg et populærvitenskaplig foredrag om særere fermentingstradisjoner av øl for Trondheimsavdelingen av Norsk Biokjemisk Selskap. Forrige helg var det Juleølfestivalen i Bergen, der jeg fordro om røttene til det moderne juleølet. På tirsdag var det ølquiz for novembermøtet i Det gode øls klubb og i går var det juleølfestivalen til Norbrygg, der Steinar og jeg tok tredjeplass i publikumsfavoritten med St. Nicolas 2015.

I alt dette har det blitt lite fokus på å skrive her, og det fortsetter litt til. Til fredag blir det brygging hos Austmann av det ølet som Steinar og jeg vant med på Det gode øls klubbs hjemmebryggfestival i våres. Det burde være unødvendig å fortelle at vi gleder oss som småunger.

Om ikke annet, så har all foredragsvirksomheten gjort at det ramler frem mange gode tema å skrive om … når ting bare roer seg litt, for det roer seg vel snart, gjør det ikke?

Jeg hadde tenkt å vie desember til artikler om juleøl – i en serie om «Jakten på juleølet». Er det ett øltema der det er mange myter og misforståelser og uklarheter, så er det juleøl. Som en «julekalender» for i år, tenkte jeg å grave meg litt lenger bakover i juleølhistorien for hver dag i desember.

I utgangspunktet er målet å nøste seg tilbake til det opprinnelige juleølet. Kanskje finner vi det, kanskje sporer vi av på veien, eller kanskje ender vi på en blindvei? Eller kanskje målet fordamper mens vi er på vei dit, liksom punktet der regnbuen ender. Du får følge med, så får du se.

Frem til da blir det mest litt småtteri her på bloggen, samt at jeg nok sitter å skriver på julekalenderen.

©2015 Anders Christensen <anders@geekhouse.no> - Creative Commons CC BY-SA 4.0
Utskrift fra bloggen «Det står en-og-førti øl…»
URL: https://beerblog.no/blogging/personlig/Travelt.html
Kontakt: Anders Christensen <anders@beerblog.no>