Anders myser på livets særere sider

«  Utvalget i Danmark   |  Usmak: Acetaldehyd  »

2012-04-05

Polet og øl og sånt

For en stund siden ble jeg overrumplet av en bryggeriansatt selger. Jeg hadde akket meg over øl-utvalget på pol og butikker i Norge, og han gikk til frontalangrep ved å si noe slikt som at han begynte å helle til at Polet var det beste som hadde hendt øl-kultur og øl-utvalg i Norge. Temaet var ikke hvorvidt ølet var dyrt, men hvorvidt vi hadde et godt utvalg og enkel tilgang til det.

Når jeg ikke der-og-da svarte ham, var det delvis fordi jeg ble tatt på sengen, og delvis fordi konteksten ikke innbød til å eskalere dette til en konfrontativ diskusjon. Delvis var det også at hjernen min aldri klarer å finne på de rette tingene å svare før den har tenkt seg om og sovet litt på det. Franskmennene har et ord for slikt: mots d'éscalier - ordene eller svarene du først kommer på i trappa på vei ut.

Jeg arkiverte det bakerst i hodet under «S» for sterkt-uenig. Da jeg i sommer besøkte en større matvarebutikk i Danmark dukket saken opp igjen. Med Danmark i mente: det er noe forbannet tull at Polet totalt sett har gjort noe som helst godt for ølutvalg og -utbredelse i Norge. Når vi i tillegg snakker om folk som burde vite bedre, fordi de selv sitter tett på og temmelig sentralt i øl-bransjen, så er det betimelig å undre på om det er en bevisst ikke-sannhet for å opprettholde en illusjon om at Polet er noe velgjørende for ølutvalget.

Jeg starter idag en artikkelserie for å utdype dette temaet.

 
Gleder meg - lagt inn av Kaaz - 2012/4/6 00:57:13
Det blir interessant å se dine synspunkter. Monopoler har mange uheldige effekter, og de forplanter seg gjerne til virksomhetene omkring.
Hmh - lagt inn av Jørn Idar Kvig - 2012/4/6 22:13:38
Jeg gleder meg til å lese framover. Var det forresten meg du snakket med?
Neida - lagt inn av AndersChristensen - 2012/4/6 22:18:57
Var det forresten meg du snakket med?

Neida. Det var ikke deg, og du er forrresten ikke alene i jakten på 'hvem kranglet Anders med om polsystemet' :-)

Legg igjen en kommentar(obligatorisk)

(valgfri, bruk gjerne http://... eller mailto:...)

(optional)


Hvor mye er to pluss tre - med bokstaver?
Lagre navn og E-postadresse for meg til neste gang

«  Utvalget i Danmark   |  Usmak: Acetaldehyd  »