Om øl og bryggerier og øl-historie og sånt ...

«  De tre hovedproblemene   |  Siste vår for TDT4285  »

2012-01-10

Ølglassvask

Jeg er vanligvis en mild og fleksibel person, men på ett felt pleier jeg en dyp fundamentalisme: vasking av ølglass. Det er noe av det verste jeg vet å få skitne ølglass på byen. Gjennom eksponeringstrening har jeg lært meg å leve med det, men jeg hater det okke som. Leppestift, inntørkede rester av oppvaskmiddel, fingeravtrykk fra barbetjeningen, osv. Huff!

I min egen «hjemmepub» bestemmer jeg reglene, og de sier at glass skal vaskes ordentlig. Her er reglene:

  1. Ølglass skal ikke i oppvaskmaskin.

  2. Ølglass vaskes for hånd med krystallsoda. Du får dette i de fleste dagligvarebutikker som har et middels til stort utvalg.

  3. Oppvaskbørsten brukes kun til ølglassvask og ikke for andre ting.

  4. Glassene vaskes, avrennes, skylles, avrennes og lufttørkes.

  5. Man tørker ikke glassene med håndkle, med unntak av at man kan bruke et ikke-loende håndkle på utsiden av glassene - men aldri på innsiden.

  6. Gummihanskene som brukes under vasken beholdes helst på inntil glassene er satt i skapene, så man unngår fingeravtrykk.

  7. Glass oppbevares i skap med skapdører, slik at man minimaliserer at de støver ned. Jeg er litt mer usikker på om glass skal oppbevares opp-ned eller få stå rett vei - jeg heller til det siste.

Slå et slag for rene glass: kjøp krystallsoda og dediker en ny oppvaskbørste til ølglass og kun ølglass!
 
Glass skal stå rett vei - lagt inn av Tollef Fog Heen - 2012/1/10 08:48:22
Glass som brukes jevnlig bør stå rett vei. Grunnen til dette er relativt åpenbar: du vasker antakeligvis innsiden av skapene ikke alt for ofte og det vil legge seg støv på hyllene i skapet. Dersom du setter glassene opp ned setter du den biten av glasset som du senere setter til leppene ned i støvet. Setter du glassene rett vei kan det komme noe støv i glassene om de ikke brukes på lenge, men det skjer vel heller sjelden i geekhouse.
Enig - lagt inn av Anders Christensen - 2012/1/10 10:15:39
Det skjer nok ofte at glass ikke brukes i geekhouse. Jeg stjeler ikke glass, men jeg kjøper dem ofte som souvenirer, og får tidvis i gave, så vi har altfor mange glass til at vi rekker over dem på en fornuftig tidsenhet. En mulig løsning er å skylle «gamle» glass før de skal brukes, samt at mye er gjort ved å oppbevare dem i skap med dører slik at luften er mer stillestående.
- lagt inn av hemorrhoids treatment - 2012/1/20 16:14:38
Grunnen til dette er relativt åpenbar: du vasker antakeligvis innsiden av skapene ikke alt for ofte og det vil legge seg støv på hyllene i skapet. Dersom du setter glassene opp ned setter du den biten av glasset som du senere setter til leppene ned i støvet

Legg igjen en kommentar(obligatorisk)

(valgfri, bruk gjerne http://... eller mailto:...)

(optional)


Hvor mye er to pluss tre - med bokstaver?
Lagre navn og E-postadresse for meg til neste gang

«  De tre hovedproblemene   |  Siste vår for TDT4285  »