Det står en-og-førti øl
 

Blogarkiv for september 2007

Under vises blogarkiv filtrert for perioden september 2007.

Blogge på engelsk eller norsk?

Jeg vurderer å skifte til å blogge på englsk, av flere grunner: Det gir flere potensielle lesere, men det betyr også at jeg må vinkle innleggene mot et internasjonalt publikum. et vil blant annet si mer kontekst når jeg beskriver norske forhold.

Temaene børkanskje være litt mindre fokusert mot norske forhold, nettopp fordi det kanskje ikke er av like stor interesse for internasjonale lesere som for et rent norsk publikum.

Det gjør det også enklere å klippe og lime ... [Les resten: engelsk]

Er Nøgne Ø blitt et dameøl?

Ad omveier (nei, ikke hos tannlegen) kommer jeg tidvis i kontakt med KK - tidsskriftet som tidligere het «Kvinner og klær». De har tydeligvis oppdaget Nøgne Ø og ølet deres. En notis viste bilde av Brown Ale og beskrev det under merkelappen «dameøl». Jeg mangler viktige kvalifikasjoner for å etterprøve vurderingen. Men jeg husker at dette var et av de første ølene fra Nøgne Ø som Magni fullstendig falt for.

Men det var ikke bare smaken som har falt i KKs smak. Det er og... [Les resten: dameoel]

Om "maltøl" og "stjørdalsøl"

Disse to ordene blir upresist brukt litt om hverandre - og jeg er selv tidvis skyldig i denslags. Men la meg som botsøvelse forsøke å differensiere dem.

Ordet "stjørdalsøl" betyr opprinnelig øl fra Stjørdal, innlysende nok. Ordet kan nok ha vært brukt lenge som et generisk navn på et øl fra et bestemt område. Men som et eget begrep og et ord med rett til en plass i en ordbok, tipper jeg at det er under 100 år gammelt. Poenget er jo at det ut 1800-tallet var levende øltra... [Les resten: oelnavn]

Ringnes-kommentarer som falt noen tungt for brystet?

Natt til søndag kom det en kommentar til et innlegg som jeg skrev på bloggen min 5. mai i år. Jeg nevner det eksplisitt her, siden det neppe er så mange som graver bakover for å se etter kommentarer på gamle innlegg.

Kommentaren innleder med: Å si at Carlsberg/ringnes ikke har bidratt med å bedre utvalget i Norge... vel da vet du ikke hva du snakker om. Der tar du skrekkelig feil. Deretter går forfatteren over til å liste en lang rekke med øl fra Ringnes. Dette er formodent... [Les resten: ringnes diskusjon]

Øl-oasen på Skjenkestova i Skorovas

Jeg har lenge hatt lyst til å besøke Skjenkestova i Skorovas, for jeg har med interesse fulgt med på epost-nyhetsbrevet deres som til stadighet har fortalt om nye ølslag de fører.

De har over 80 ulike ølslag (og masse akevittsorter), noe som er særdeles respektabelt etter norske forhold, men når man tar med at summen av antall fastboende i 2-3 mils omkrets rundt Skjenkestova sannsynligvis er under 80, så er dette ganske oppsiktsvekkende godt utvalg. Riktignok er det mange so... [Les resten: skorovas]

Utskrift fra bloggen «Det står en-og-førti øl…»
URL:
Kontakt: Anders Christensen <anders@beerblog.no>